Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Mikulášovice - Včera po 13. hodině policisté přijali oznámení, že po defektu na kole dodávky z nákladového prostoru v obci Mikulášovice vyskákalo několik desítek migrantů, kteří se dali na útěk. Podle prvotních informací řidič dodávky z místa utekl.

"V tu chvíli jsme zmobilizovali veškeré dostupné policejní hlídky a zahájili pátrací akci. Jelikož jsme obdrželi informaci, že skupina více než 30 osob, měla  překročit státní hranici se SRN, vyrozuměli jsme i příslušné orgány na německé straně," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Pátrací akce v terénu probíhala za účasti různých složek policie, včetně letecké služby. Policistům se v průběhu pátrací akce podařilo zajistit tři osoby, občany Sýrie a zadržet řidiče dodávky a další tři podezřelé muže cizí státní příslušnosti, kteří měli dodávku doprovázet v osobním vozidle. Podle dosud zjištěných informací z místa měli být migranti převáženi v nelidských podmínkách v dodávce bez oken a sedadel, bez dostatečného přísunu vzduchu, bez přístupu k vodě a potravinám. Od německých kolegů policisté obdrželi informaci, že na jejich území vypátrali 39 Syřanů.

"V souvislosti s tímto případem v současné době probíhají úkony trestního řízení se čtyřmi zadrženými muži cizí státní příslušnosti, kteří jsou podezřelí z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překroční státní hranice. Se zajištěnými migranty budou provedeny potřebné úkony," dodává mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru