Prstenec nové okružní křižovatky už získává svůj obrys
Reprofoto ŘSD ČR
Ústí nad Labem

Krásné Březno – Podívejte se na videosestřih, jak pokračují práce na výstavbě nové okružní křižovatky v Krásné Březně.

 

Stavební práce na okružní křižovatce v Krásném Březně na silnici I/62 intenzivně pokračují podle harmonogramu. „Aktuálně např. pokládáme žulové kostky a obruby na prstenci a provádíme zpětné zásypy za podchodem pro pěší. Stavbu plánujeme zprovoznit v prosinci," připomíná Ředitelství silnic a dálnic Ústeckého kraje.

Stavba řeší přestavbu části neúplné mimoúrovňové křižovatky ulic Podmokelská, Pekařská a Karolíny Světlé na okružní křižovatku. Ta je navržena jako pětiramenná, z toho dva vjezdy jednosměrné, s vnějším průměrem 50 metrů.
Těleso okružní křižovatky je celé navrženo v násypu z důvodu vybudování podchodu pro pěší, který bude zajišťovat mimoúrovňové převedení chodců a cyklistů pod silnicí I/62. Podél jižní strany okružní křižovatky je násypové těleso opřeno do gabionové zdi, která je propojena s křídlem mostního objektu. Pod gabionovou zdí je navrženo chodníkové propojení od stávajícího podchodu pod železniční tratí k novému podchodu pro pěší pod silnicí I/62. Součástí stavby je také nový autobusový záliv na silnici I/62 ve směru do Neštěmic. V rámci stavby dojde dále k úpravě dešťové kanalizace, k vybudování nového veřejného osvětlení komunikací a chodníků a trakčního vedení pro trolejbusovou dopravu.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru