Dobrovolníci v akci: zaměstnanci skupiny ORLEN Unipetrol v květnu pomáhali v osmi organizacích, kde odpracovali 1022 hodin
FOTO: ORLEN UNIPETROL RPA
Ústí nad Labem

Mostecko - Do již tradičních dobrovolnických dní, které pořádá skupina ORLEN Unipetrol pro neziskové organizace v okolí svých výrobních závodů, se v letošním roce zapojilo 146 dobrovolníků z řad zaměstnanců. Ti letos pomáhali osmi organizacím s pracemi v oblasti sociálních služeb, údržbou objektů neziskových organizací, nebo údržby životního prostředí. Cílem této iniciativy bylo aktivně přispět ke zlepšení a rozvoji místních komunit. Zaměstnanci odpracovali celkem 1022 hodin při devíti akcích. Zaměstnanci si mohli vybrat mezi pomocí pro osm organizací v lokalitách, kde firma působí. Nejvíce dobrovolníků pomohlo v Litvínově při sběru odpadků v okolí Chemparku, kde se podařilo vysbírat 2,6 tun odpadků.

„Ráda bych vyjádřila upřímnou vděčnost a obdiv našim zaměstnancům, kteří se zúčastnili letošních Dobrovolnických dnů. Jejich nadšení, zájem a ochota pomoci ukázala, že se starají nejen o své vlastní úspěchy, ale také o dobro ostatních. Realizované dobrovolnické činy přinesou radost do životů těch, kteří potřebují pomoc, a ukazují, že i malé činy mohou mít velký význam.“ shrnuje konání Katarzyna Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny ORLEN Unipetrol.

1106orlen2

FOTO: ORLEN UNIPETROL RPA

 Iniciativa události také vytváří spojení mezi společností a místními komunitami a umožňuje zaměstnancům sdílet své dovednosti a energii s těmi, kteří to nejvíce potřebují. Zaměstnanci ORLEN Unipetrolu věnovali svůj čas a energii na dobrovolnické akce v domovech seniorů, úklid veřejných prostor, údržbu objektů neziskových organizací a další aktivity, které přispěly ke zvýšení kvality života v místních komunitách. Dobrovolnické dny skupiny ORLEN Unipetrol se staly nejen příležitostí pro zaměstnance zapojit se do dobrovolnických aktivit, ale také prostředkem pro posilování soudržnosti a spolupráce mezi zaměstnanci a místními komunitami.
Při letošních dobrovolnických dnech zaměstnanci mohli pomáhat v osmi organizacích. Zaměstnanci mohli vybírat mezi všemi lokalitami, kde skupina působí:

• Litvínov
◦ Domov pro seniory Naděje (vymalování a úprava místností, a úpravy zahrady)
◦ Ekocentrum Most (čištění cyklostezek a okolí Chemparku v Záluží)

• Kralupy nad Vltavou
◦ Dětský domov Kralupy (vyklízení nevyužívaných prostor a jeho úprava, vymalování a odklízení odpadu)
◦ Zámecký park Veltrusy (údržba prostředí parku)

• Neratovice
◦ Příspěvková organizace Rybka (úprava zeleně a úklid zahrady)

• Pardubice
◦ Středisko rané péče (natírání, vymalování, mytí oken, úklid dvoru a výroba didaktických pomůcek)

• Praha
◦ Borůvka Praha (prodej charitativního kalendáře na rok 2024 k příležitosti 25. výročí organizace)

• Brno
◦ Centrum Kociánka (úklid a údržba areálu a mytí oken)

• Zlín
◦ Údržba objektu Handicapu Zlín a charitativního obchůdku

1106orlen3

FOTO: ORLEN UNIPETROL RPA

Dobrovolnické projekty ORLEN Unipetrol podporuje celoročně a to přes interní zaměstnaneckou platformu komUNIta. V průběhu celého roku přes ni mohou zaměstnanci podávat žádosti o finanční příspěvek na dobrovolnické aktivity, které zlepší vyžití místních komunit, nebo dobročinně podpoří organizace v lokalitách, kde skupina působí. V letošním roce se na návrhy zaměstnanců realizovalo například zkrášlení a úpravy venkovního posezení domu s pečovatelskou službou v Libiši, nebo pořízení vybavení ozvučení pro dětský chrámový sbor ve Velkých Bílovicích.

1106orlen4

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru