Policie sdělila další informace k požáru v Českém Švýcarsku. Údajně ho má svědomí opilý Němec
Foto: NP České Švýcarsko
Ústí nad Labem

České Švýcarsko - Ve čtvrtek 18. května, krátce po 14. hodině jsme prostřednictvím tísňové linky přijali oznámení o požáru v Národním parku České Švýcarsko v okolí Pravčické brány. Na místo ihned vyjeli policisté a Hasičský záchranný sbor. Policisté, kteří byli na místě společně se strážcem národního parku jako první, započali hasební práce a provedli ihned na místě šetření k možné podezřelé osobě.

Policisté na místě během hasebních prací poskytovali součinnost Hasičskému záchrannému sboru a to zejména logistickou podporu, doprava v místě byla řízena kyvadlově. Policisté s hasiči a strážci národního parku pomáhali návštěvníkům, kteří byli v době požáru na Pravčické bráně sejít okolo nebezpečného úseku, kde hořelo. Do akce byl zapojen také policejní vrtulník. Požár se podařilo zhruba po třech hodinách lokalizovat.

Policisté na místě v souvislosti s možnou příčinou požáru zadrželi jednu osobu, muže občana SRN. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu u něj byla pozitivní.

Včerejšího dne po dokončení hašení již policisté s vyšetřovateli hasičů provedli ohledání místa požářiště. Podle informací má být za požárem neopatrné zacházení se zábavní pyrotechnikou (psali jsme ZDE).

"V souvislosti s požárem jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti, nicméně forma zavinění, tedy zda se mohlo jednat o úmysl, nebo nedbalost, je předmětem prověřování. Predikovat trestní sazbu zatím nelze, s ohledem na probíhající prověřování. Případ nyní prověřují děčínští kriminalisté. Všechny získané informace intenzivně prověřujeme, nicméně k průběhu prověřování a dosud získaným informacím se z taktických důvodů zatím nemůžeme blíže vyjadřovat, aby nebyl ohrožen, nebo zmařen průběh trestního řízení," uvedla polciejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru