Na zastávce došlo ke krádeži, pachatele se podařilo dopadnout díky kamerovému systému
Ilustrační foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 31.03.2022 ve 14,30 hod., byla na žádost Policie ČR vyslána hlídka strážníků do ulice Podmokelská k zastávce MHD, kde dle sdělení Policie ČR mělo dojít ke krádeži na osobě, dvěma neznámými muži. Dále policisté podali popis podezřelých a požádali strážníky, aby se podívali do kamerového systému, zda na některé z obrazovek nespatří osoby, odpovídající danému popisu.

Při shlédnutí kamerového systému byla v ulici Na Rybníčku operátorem zachycena jedna z osob, odpovídající popisu, a která se v době krádeže ochomýtala okolo okradeného muže. Po příjezdu hlídky na místo byla provedena kontrola okolí, při které byla v trubce, vyčnívající z boku domu v Podmokelské ulici nalezena peněženka, u které bylo podezření, že by mohla pocházet z uvedené události.

V době přítomnosti hlídky na místě byla hlídka velitelem směny vyrozuměna o tom, že podezřelé osoby odpovídající popisu (světle modré kalhoty, maskáčová bunda s kapucí a světle modré kalhoty, černá bunda s kožešinovým límcem a bílé boty) z výše uvedené události, právě přicházejí ulicí Podmokelská, směrem k hlídce. Následně bylo velitelem směny potvrzeno porovnáním s kamerovým systémem, že jedna z osob je totožná s osobou, která se pohybovala v blízkosti nálezu peněženky.

Z tohoto důvodu byly uvedené osoby hlídkou strážníků požádány o prokázání totožnosti. Lustrací bylo zjištěno, že se jedná o muže středního věku, bytem Krásné Březno. Na místo byla přivolána hlídka obvodního odděleni Policie ČR, která si celý případ na místě převzala. Na žádost policistů byla provedena asistence hlídky strážníků na místě trestného činu a dále při převozu osob na Policii ČR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru