Litoměřice - Nevšední kulinářský zážitek můžete prožít na konci října v Litoměřicích na prvním gastronomickém festivalu v Ústeckém kraji. Odvážní jedlíci mohou zkusit, jak chutná cvrček, saranče nebo šváb. Vyzkoušíte hmyz na talíři?
O nevšední kulinářský zážitek se postará David Švejnoha, o kterém se v poslední době mluví kvůli jeho náklonnosti a popularizací Entomofágie, tedy využívání hmyzu jako potraviny.
Nejen hmyz, ale i další delikatesy
Přední šéfkuchaři z Ústeckého kraje a Prahy budou návštěvníky učit vařit z ryze českých surovin. V prostorách Zahrady Čech v Litoměřicích si můžete vychutnat výtečné delikatesy přímo z rukou mistrů svého oboru a to jak v pavilonech, tak pod širým nebem. Jednotlivé restaurace, bary, vinaři, pivovary či baristé u této příležitosti připraví vybrané speciality zdůrazňující filozofii svého podniku.
První ročník bude okořeněn bohatým doprovodným programem zaměřeným nejenom na vyznavače kvalitní gastronomie, ale i na širokou veřejnost včetně rodin s dětmi.
Gastro Food Fest se koná 25. – 27. října 2013 v areálu výstaviště Zahrady Čech v Litoměřicích.
Jak bude otevřeno?
- pátek 12 - 19 hod
- sobota 10 - 19 hod
- neděle 10 - 17 hod