V sobotu startuje populární Ústecká jarní padesátka
Labské údolí směrem od Dubiček. Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecko – V sobotu 23. dubna se koná už 56. ročník oblíbeného dálkového pochodu kolem Ústí nad Labem, lokalitami Českého středohoří, Ústecká jarní 50. Akci pořádá Klub českých turistů, oddíl Spartak Ústí. Trasa zavede účastníky pochodu mimo jiné i na několik známých vyhlídek. Vzhledem k jarnímu období, kdy ještě nejsou výhledy zakryté zelení, si je tak mohou účastníci pořádně vychutnat.

Kromě padesátikilometrové trasy je možné vybrat i z méně náročných tras v délce od 8 kilometrů. Nejdelší trasa není podle pořadatelů vhodná pro úplné začátečníky. Kromě Chráněné krajinné oblasti Českého středohoří poputují účastníci padesátky i historicky zajímavými místy. Na programu je například Erbenova vyhlídka, vyhlídka do labského kaňonu nebo hrad Blansko.

Všechny trasy končí i začínají u Domu dětí a mládeže v Ústí nad Labem. Odtud v sobotu startují všechny pochody v době od 6-10 hodin. Účastníci nejdelšího pochodu, pokud stihnou dorazit zpátky do 20 hodin, obdrží placku Ústecké jarní 50, pamětní list a diplom. Všichni ostatní budou odměnění nezapomenutelnými zážitky z probouzející se jarní krajiny v přitažlivých lokalitách Ústeckého kraje.

Ti, kteří na pochod přijedou z větší dálky, si mohou vzít s sebou spacák a přespat na podlaze v DDM. Zájemci o nocleh musí ale předem informovat pořadatele, KČT Spartak Ústí, na čísle 604 830 290, kde lze získat případně i další potřebné informace k organizaci akce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru