Jaký dopad na zdraví má kouření? V Ústí se bude konat Den bez tabáku
Ilustrační foto: Pixabay.com
Co se chystá

Ústí nad Labem - Zdravé město Ústí nad Labem se i letos zapojí do každoroční kampaně Světové zdravotnické organizace. Osvětová akce přinese kromě informačních stánků také poradenství nebo názorné ukázky související se škodlivostí tabáků a dopady na lidské zdraví.

"Zaměření Světového dne bez tabáku 2019 je na téma vlivu tabáku na zdraví plic a celého organismu. Chceme veřejnost především informovat o negativním dopadu kouření na zdraví plic od rakoviny po chronická respirační onemocnění", dodává náměstek primátora Mgr. Tomáš Vlach.

K dispozici budou od 12:00 hodin před vchodem do Informačního střediska města Ústí nad Labem stánky Zdravotního ústavu, Fakulty zdravotnických studií UJEP a Národní linky pro odvykání kouření. Od 16:00 hodin proběhne v prostorách infostřediska veřejná přednáška MUDr. Kamily Zvolské, Ph.D. z Centra pro závislé na tabáku a III. interní kliniky 1. Lékařské fakulty UK a VFN v Praze na téma "Jak škodí cigarety a co s tím". V 16.30 hodin na přednášku naváže slavnostní vyhlášení výsledků výtvarné soutěže ve spolupráci s DDM Ústí nad Labem. Akce je ZDARMA.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru