Zámek Velké Březno. Foto: Martina Nováková
Výlety

Velké Březno - Zámek Velké Březno patří mezi nejmladší, nejmenší, ale i nejkrásnější zámky v České republice. Je obklopen jedinečným přírodním parkem, kde je velké množství vzácných stromů a keřů.

Zámek byl postaven až mezi lety 1843 a 1845. Nechal ho postavit Karel Chotek z Chotkova a Vojnína.

Původně byla budova postavena ve stylu rakouského empíru. Chotkův vnuk ho poté přestavěl, a to ve stylu romantické novorenesance.

Za pozornost určitě stojí do detailů zařízené interiéry, které jsou vybavené dobovým nábytkem. Zajímavostí jsou také atrapy dortů a oblíbených zákusků hraběte Chotka.

Zámecký anglický park byl založen v polovině 19. století. Na počátku 20. století k němu přibyl ještě malý francouzský park s výhledem na rybník.

Zájemci si na zámku můžou vybrat hned z několika prohlídkových okruhů. Kdo by chtěl netradiční svatbu, může ji mít právě tady. Už přes 15 let se na zámku konají svatební obřady.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru