Mezi nejlepší mladé řezníky v republice patří ti z Ústí nad Labem
Petr Barcal a Antonín Hájek (uprostřed) s cenami. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - V Integrované střední škole a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky Valašské Meziříčí se konala ve dnech 11. a 12. dubna přehlídka odborných dovedností oboru řezník - uzenář (11. ročník) pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka.

Ústecká Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola Ústí nad Labem vyslala poprvé na tuto soutěž své svěřence a to tým dvou žáků, kteří se zařadili mezi osm týmů z celé České republiky. Všech osm týmů soutěžilo postupně v bourání masa, vařené výrobě, senzorickém testu, regionálním výrobku a o nejlepší řeznický stůl, kde fanoušci hlasovali přes sociální síť.

Za ústeckou školu se soutěže zúčastnili žáci prvního ročníku Petr Barcal a Antonín Hájek pod vedením učitele odborného výcviku Jana Málka a učitele teorie Ladislava Vlasáka. Ústečtí žáci vsadili na klasické jaternice, libovou tlačenku v netradičním obale a játrovou paštiku s brusinkami a koňakem, naplněné ve sklenicích jako to dělávaly naše babičky.

Nadějní budoucí řezníci dokázali vybojovat hned tři umístění: 1. místo za nejhezčí řeznický stůl (hlasováním), 2. místo za regionální výrobek (Trmická klobása), a 3. místo za vařenou výrobu (výroba jaternic, tlačenky a játrového výrobku).

„Vážím si každého úspěchu, kterého studenti z našich páteřních škol dosáhnou. Poděkování samozřejmě patří i jejich učitelům a lidem, kteří se zasluhují o jejich rozvoj,“ vyjádřil jako důkaz díku Petr Šmíd, náměstek hejtmana pro školství, mládež a sport.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru