Největší zaměstnavatel v Lounech expanduje. Máte v plánu se přidat do jeho řad?
Výrobní závod společnosti Aisan v Lounech.
Zajímavosti

Louny - Před sedmnácti lety se začal psát příběh firmy AisanIndustry Czech s.r.o. v Lounech. Společnosti, jejíž výrobky spolehlivě fungují ve vozech od značky Toyota, přes Renault, Nissan, Dacia až po Volvo či Suzuki.

„Louny byly jasnou volbou pro založení naší pobočky. Je odsud blízko do celé Evropy a navíc v regionu byl velký zájem o práci,“ podotýká HR manažer Václav Douša. Dnes v Aisanu pracuje téměř 1 000 lidí a společnost se stala v tomto ohledu jedničkou v Lounech. „Rozrůstáme se, přibývají další výrobní linky a daří se nám,“ naznačuje manažer Douša, že toto číslo rozhodně nebude konečné.
„Jsme výrobci funkčních dílů pro palivové systémy. Klíčové je pro nás plnění vysokých požadavků našich klientů a stejně důležití jsou pro nás i naši zaměstnanci,“ vyjmenovává důležité pilíře firmy Václav Douša.

Aisan hledá od technických profesí ve výrobě, přes programátory PLC až po konstruktéry strojních zařízení, ale třeba i plánovače výroby. Nehledí na zkušenosti, ani věk zájemců. Důležité je chuť pracovat a „zdravý přístup“. „Pro výrobní linky potřebujeme samozřejmě dělnické profese, kam se mohou hlásit i lidé bez vzdělání, my je všechno naučíme,“ upozorňuje manažer. Za zmínku stojí i fakt, že ani dělnické profese nečeká stále stejná práce. „Nastavili jsme pravidelné rotace na různých postech, aby lidem po delší době nepřišly úkoly nezáživné,“ vysvětluje Douša.

Odměny několikrát do roka

Že se firmě daří je vidět nejen na expanzi ve výrobě, ale i v růstu odměňování zaměstnanců. Letos narostly zaměstnancům základní mzdy minimálně o 2 500 Kč. Díky dobrým výsledkům se v nynější výplatě radují z mimořádné odměny (už druhým rokem za sebou) před prázdninami, což před dovolenou každého potěší. „K tomu však standardně každý rok vyplácíme odměny v březnové výplatě a už pět let po sobě i v listopadové před Vánoci,“ dodává Václav Douša.

Když se k tomu připočítá systém benefitů finančních a nefinančních, nikdo jeho slova o hýčkání zaměstnanců nemůže zpochybnit. Pořád to ale není vše. Nestandardní je i podpora stravování zaměstnanců. „V naší závodní jídelně se naši zaměstnanci mohou najíst už za pět korun. S prázdnou však neodchází ani ti, kterým závodní kuchyně nevyhovuje – přispíváme na stravenky,“ podotýká Douša.


digitální kafeterie = nefinanční benefity

  • Za každý měsíc získávají zaměstnanci na elektronickou kartu body, které si dle svých preferencí čerpají na příspěvky na nejrůznější věci – od penzijního spoření, přes příspěvky na tábory pro děti, volnočasové aktivity, nákupy v lékárnách atd…

Podpora akcí v celém kraji

  • Každý ze zaměstnanců může navrhnout nějakou kulturní, společenskou či sportovní akci, jíž Aisan podpoří částkou 3000 korun.

Odměna za doporučení nového zaměstnance až 21 tis. Kč.


Zaměstnanci si také cení, že jako jediní v regionu svým lidem nabízíme sociálně poradenskou službu. „Zcela anonymně a zdarma mohou konzultovat s odborníky své soukromé finanční i právní záležitosti. Řeší vše od půjček, přes exekuce, až po věci sociální – třeba problémy dětí v pubertálním věku,“ dává příklad manažer.

Také vás to vše zaujalo? Podívejte se na web www.aisan.cz, kde vyplníte online dotazník, případně pošlete životopis na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru