Onkologičtí pacienti a jejich blízcí si užili „Den s Porsche“
Foto: Krajská zdravotní
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Pro onkologicky nemocné děti a jejich blízké uspořádala Dětská klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem ve spolupráci s občanským sdružením Můj nový život, tradiční akci s názvem „Den s Porsche“.

Návštěvníci si užili malování, pohádku a nechyběly tradiční projížďky v exkluzivních autech. Setkání, které se uskutečnilo 21. června na výletním zámečku Větruše v Ústí nad Labem, se celkem zúčastnilo čtrnáct malých pacientů, kteří jsou v současné době v tzv. udržovací léčbě, v péči zdravotníků ústecké dětské kliniky. Centrum vysoce specializované hematoonkologické péče pro děti je regionálním centrem pro léčbu vybraných typů leukémie. V průměru je léčeno na lůžkové stanici centra osm malých pacientů s leukémií.

2906densporche2

Foto: Krajská zdravotní

Na akci zavítala i Michaela Moravcová ze Šluknovska se svou osmiletou dcerou. „Setkání tohoto typu se účastníme pravidelně. Potkáme se na nich s dětmi a jejich rodinami, se kterými jsme trávili při léčbě čas v nemocnici,“ řekla maminka Michaela Moravcová.

2906densporche3

Foto: Krajská zdravotní

„Hlavním cílem Dne s Porsche je každoročně odpoutat děti a jejich blízké od starostí, které jim nemoc přináší. My zdravotníci máme zase zpětnou vazbu, jak se našim malým pacientům daří,“ uvedla dětská zdravotní sestra Dana Sokolová, která pomáhá občanskému sdružením Můj život s pořádáním akce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru