OBRAZEM: V našem kraji vzniká první cyklověž pro parkování kol
Prosklená cyklověž na úschovu kol. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Litoměřice - Od července bude v Litoměřicích sloužit potřebám cyklistů parkovací věž pro kola. Cyklověž roste v těsné blízkosti vlakového a autobusového nádraží.

Jedenáct metrů vysoká prosklená parkovací věž se samoobslužným systémem stojí vedle budovy Českých drah na pozemku, který je majetkem města. „Nachází se v blízkosti centra, navíc na místě, kde se potkává autobusová i železniční doprava,“ poukázal již v průběhu plánování na výhody umístění místostarosta města Karel Krejza. Vzhledem k tomu, že sousední budovu Českých drah nesmí cyklověž převýšit, je částečně zapuštěna do země.

Den uschování jednoho kola vyjde na 5 korun a ke kolu se vejde i drobná batožina. Celkem prosklená věž pojme až 118 kol. Provoz zajistí Technické služby města Litoměřice. Zapojí se i městská policie, neboť prostor budou monitorovat dvě kamery napojené na kamerový systém a strážníci navíc věži zajistí 24 hodinový provoz.

Město na výstavbu věže získalo dotaci převyšující 12 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu. Celkové náklady činí 13,5 milionu korun. Z vlastních prostředků tak radnice hradí přibližně 1,4 milionu korun. Litoměřice se výstavbou věže zařadí mezi řadu dalších měst, která stejné zázemí cyklistům již nabízejí. Mezi ně patří například Pardubice, Třinec, Lysá nad Labem nebo Hradec Králové.

1806biketower1

1806biketower2

1806biketower3

Prosklená cyklověž na úschovu kol. Foto: Oldřich Hájek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru