Kupujete domů úsporné LED žárovky? Některé vám mohou dát ránu elektrickým proudem!
Foto: ČOI
Zajímavosti

ČR - Česká obchodní inspekce dlouhodobě monitoruje nebezpečné výrobky v tuzemské obchodní síti. Tentokrát zjistila, že je v nabídce na trhu LED žárovka, která představuje pro spotřebitele riziko úrazu elektrickým proudem.

Česká obchodní inspekce objevila, že na českém trhu je v nabídce LED žárovka s označením LEXI LED E27, Warm white, AC 207-253 V/18W, E27-5050-108, která představuje pro spotřebitele bezpečnostní riziko.

Inspektoři zjistili, že tento výrobek nevyhověl bezpečnostním požadavkům Nařízení vlády, kterým se stanoví technické požadavky na elektrická zařízení nízkého napětí. Laboratorní ověření prokázalo, že při zkouškách daný vzorek nesplnil požadavky na ochranu před dotykem živých částí, na elektrickou pevnost a na povrchové cesty a vzdušné vzdálenosti. Kvůli těmto nesplněným požadavkům může dojít při běžné manipulaci s žárovkou k úrazu elektrickým proudem. Dále žárovka nesplnila požadavky na značení.

Česká obchodní inspekce vydala opatření ve formě zákazu dodávání výrobku na trh a stažení z obchodní sítě.

Identifikační údaje výrobku:

  • Výrobce: LEXI Trade s.r.o., Vyšehrad 188/19, Troubsko, 66441
  • Dovozce: -
  • Země původu: -
  • Značka na výrobku: LEXI LED
  • Označení na obalu: LEXI LED E27, Warm white, AC 207-253 V/18W, E27-5050-108
  • Označení na výrob.: LEXI LED E27, Warm white, AC 207-253 V/18W

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru