Lesy ČR rozdají školákům 254 tisíc sešitů zdarma
Foto: www.lesycr.cz
Zajímavosti

Ústecký kraj - Celkem 254 tisíc sešitů zdarma rozdá a dopraví do začátku školního roku do základních škol podnik Lesy České republiky. Už třetím rokem. Objednávat je možné na www.sesitydoskol.cz od úterý 22. srpna.

„O projekt byl v předchozích dvou letech velký zájem, proto v něm pokračujeme. Děti se tak třeba dozvědí o desateru, jak se chovat v lese. Těm starším vysvětlujeme koloběh vody i to, proč je dřevo obnovitelnou surovinou. Rodiče možná zaujme, že materiál na stavbu jednoho dřevěného domu vyroste v českých lesích za necelé tři minuty. Tedy když se o les staráte jako dobří hospodáři, kteří vědí, že je třeba těžit i vysazovat nové stromy, zalesňovat i nechat přírodu přirozeně lesy obnovit. Ročně tedy vysazujeme až 50 milionů sazenic lesních dřevin, těžíme kolem osmi milionů kubíků dříví a zakládáme nové lesy, takže se můžeme pochlubit, že jejich výměra v zemi se přičiněním lesníků průběžně zvyšuje,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád, který školní projekt od počátku podporuje.

2208sesity

Foto: www.lesycr.cz

Od 22. srpna mohou zástupci základních škol z celé republiky objednávat pro mladší i starší žáky šest typů linkovaných sešitů A5 s různou grafikou odpovídající věku dětí – mladších a starších žáků. „Každá škola má vyčleněný počet sešitů podle evidence žáků. Vycházíme ze seznamu ministerstva školství,“ uvedla Ladislava Řehounková z Odboru marketingu a komunikace Lesů ČR, která je kontaktní osobou v případě nejasností nebo dotazů.

Kontaktní osoba pro Sešity do škol: Ladislava Řehounková – 724 524 064; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru