„Nej“ novinkou Krušnohoří se stal Selský dvůr Braňany
Selský dvůr v Braňanech.
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Do soutěže o nejlepší novinku roku 2021 nominovala veřejnost čtyři turistické počiny. Jako každý rok, i tentokrát bylo rozhodování velmi těžké. Každá z nominovaných novinek je pro turisty atraktivní a svědčí o tom, že Krušné hory a města v podhůří nabízí návštěvníkům TOP zážitky.

V soutěži Krušnohorská „NEJ“ si poměřují síly novinky z cestovního ruchu, které nejvíce oslovily veřejnost. Ta také první tři měsíce roku pravidelně nominuje to nejlepší, co je v Krušnohoří nově k vidění či k zažití, až do konce srpna daného roku pak mají lidé možnost poslat hlas svému favoritu. Soutěž se v Krušnohoří stala tradicí. Pro organizátory akcí a investory se jedná o prestižní záležitost, při které se jim dostane ocenění především od těch, pro které vše připravují a plánují. Vzájemně se inspirují a potvrdí si, že jdou správným směrem. Že jejich iniciativa se lidem líbí a do Krušných hor je přiláká. Soutěž Krušnohorská „NEJ“ je výjimečná tím, že jak nominace, tak i samotné hlasování je výhradně na turistech, odborná veřejnost do hlasování nijak nezasahuje. Pro vítěze, ale vlastně pro všechny nominované, je účast v soutěži signálem, že se jejich práce lidem líbí a baví je. To je to největší ocenění. Nicméně pro vítěze jsou připravené i další ceny včetně propagace.

Stejně jako dva předchozí ročníky, i ten letošní ovlivnila opatření související s pandemií koronaviru. Máme za sebou další sezónu, kterou negativně ovlivnila covidová opatření. Turistický ruch na covid doplácí. Letos navíc cestovní ruch a s ním související služby ovlivnila energetická krize a vysoká inflace. Každý, kdo je v této situaci ochotný věnovat peníze i čas rozvoji svého podnikání v oblasti turismu, potřebuje podporu a pomoc. Soutěž Krušnohorská „NEJ“ pomáhá s tím nejdůležitějším – s propagací. Letos veřejnost nominovala čtyři novinky za rok 2021.

SELSKÝ DVŮR BRAŇANY považuje 48 % hlasujících za nejvýznamnější počin roku 2021. Vítězem je bývalá hospodářská usedlost, která prošla kompletní rekonstrukcí. Stříbrnou pozici obsadilo PODKRUŠNOHORSKÉ TECHNICKÉ MUZEUM - DŮLNÍ VLÁČEK (ZÁVĚSNÁ DŮLNÍ DRÁŽKA). Na třetí místo zvolila veřejnost VEČERNÍ LYŽOVÁNÍ VE SKIAREÁLU KLÍNOVEC. Na čtvrtém místě skončil POŠTOVNÍ ARŠÍK V ŘADĚ "KRÁSY NAŠÍ VLASTI".

Soutěž se konala pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera.

SPO-NA je spojením čtyř subjektů, které spolupracují na propagaci a rozvoji cestovního ruchu v oblasti východních Krušných hor a Mostecka. Na deklaraci o společném postupu v cestovním ruchu se shodly Destinační agentura Krušné hory, Okresní hospodářská komora Most, Hospodářská a sociální rada Mostecka a Euroregion Krušnohoří.

Účast německé strany

Sdružení SPO-NA oslovila opět německou stranu, aby se k soutěži připojila a vybrala nejúspěšnější turistický projekt na saské straně Krušnohoří, ale i v letošním roce se tak bohužel nestalo. Sdružení tedy navrhlo na základě svých dlouholetých zkušeností ocenit park miniatur Klein-Erzgebirge v Oederanu, jehož jednatel Horst Drichelt se zúčastní slavnostního aktu, kde bude zároveň některé miniaturní stavby prezentovat. V parku, který je neustále doplňován, se nachází také velké množství modelů českých známých staveb.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru