První miminko roku v kraji přišlo na svět v Kadani. Rodiče už dostali dárečky a získají i peníze
Pyšní rodiče malé Alenky. Foto: Martin Šíl, zdroj: Ústecký kraj
Zajímavosti

Kadaň, Postoloprty - Prvním miminkem narozeným v roce 2022 na území Ústeckého kraje je holčička Alenka, která přišla na svět v kadaňské nemocnici. Přivítat letošní první občanku kraje přijel v úterý odpoledne také hejtman Jan Schiller spolu se svým náměstkem pro oblast sociálních věcí, bezpečnosti a sociálně vyloučených lokalit a současně starostou města Kadaň Jiřím Kulhánkem.

Holčička Alena se narodila 1. ledna 2022 v 1:03 hodin ráno v kadaňské porodnici mamince Aleně Česnekové z Postoloprt, vážila 2900 gramů a měřila 49 centimetrů. První miminko narozené v roce 2022 na území Ústeckého kraje přijel v úterý odpoledne přivítat také hejtman Jan Schiller společně se svým náměstkem a starostou města Kadaň Jiřím Kulhánkem.

Pogratulovali tatínkovi, mamince Aleně a současně jí obdarovali šperkem a balíčkem regionálních potravin. Maminka 1. občánka narozeného v Ústeckém kraji získá od kraje po projednání Radou Ústeckého kraje také finanční příspěvek, který v předchozím roce činil 30 tisíc korun.

rhzzwzr
Hejtman Jan Schiller a Alena Česneková s čerstvě narozenou holčičkou Alenkou. Foto: Martin Šíl, zdroj: Ústecký kraj

V Mostě přišla jako první na svět v novém roce holčička Karla Lanková, narodila se 1. ledna 2022 ve 03:01 hodin. Zároveň byla prvním miminkem v nemocnicích Krajské zdravotní. Rodiče prvního Mostečánka dostanou od města jako bonus finanční dar ve výši 20 tisíc korun. Více píšeme zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru