Výrazná osobnost ústecké a československé atletiky Bedřiška Kulhavá slaví významné životní jubileum
Foto: Město Ústí nad Labem
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Významné životní jubileum 90 let slaví Bedřiška Kulhavá, výrazná osobnost ústecké a československé atletiky. Přišel jí popřát primátor Petr Nedvědický.

„Vážíme si vašich sportovních úspěchů, kterými jste proslavila naše město i Československo,“ uvedl Petr Nedvědický a popřál oslavenkyni hodně štěstí, dobré nálady a hlavně pevné zdraví.

„Zdraví, to je to co potřebuji, aby vydrželo, a bude to dobré,“ poznamenala Bedřiška Kulhavá. V rozhovoru vzpomínala na doby prožité ve sportu. Začínala v Předlicích, kde si lidé postavili na místě dnešního technoplynu hřiště. Postupně se propracovala mezi nejlepší a účastnila se mezinárodních závodů. „Ale nemyslete, moc jsme toho neviděli. V pátek se odlétalo, v sobotu v neděli se závodilo, v pondělí cesta domů a v úterý zase do práce,“ vyprávěla s úsměvem.

Bedřiška Kulhavá je slavná postava československé atletiky. V amatérských podmínkách dosahovala špičkových výkonů na středních tratích a proslavila naše město i zemi doslova v celé Evropě. V roce 1960 reprezentovala Československo na olympiádě v Římě v běhu na 800 metrů. Československo reprezentovala celkem 34x, na mistrovství Československa získala celkem 26 titulů mistryně republiky na tratích 400 metrů, 800 metrů a v přespolním běhu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru