Na nádražích a poštách po celé zemi budou stovky výdejních boxů na objednávky z e-shopů
Ilustrační foto: Správa železnic
Zajímavosti

ČR - Vyzvednout si objednávku z e-shopu snadno a bez čekání, například cestou na vlak nebo bez obsluhy na poště. Právě to umožní výdejní boxy, které budou instalovány na českých nádražích a poštách. Služba, na které spolupracuje Správa železnic s Českou poštou, bude k dispozici dohromady na téměř třech stovkách míst. V následujících letech se předpokládá zřízení boxů i v dalších lokalitách.

„Naším cílem je postupně rozšířit portfolio služeb, které na nádražích mohou denně využít nejenom cestující, ale i každý kolemjdoucí. Zřízení výdejních boxů je prvním z těchto kroků, věřím, že novou službu veřejnost ocení,“ uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

„Lidé si mohou dnes balík vyzvednout na více než pěti tisících poštách a externích Balíkovnách. Přesto chceme jít v nabídce výdejních míst ještě dál. Spolu se Správou železnic nabídneme nezávislému provozovateli výdejních boxů lukrativní prostory, kde si lidé budou moci pohodlně a prakticky kdykoli vyzvednut svoji zásilku,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Boxy bude provozovat vysoutěžená zásilková firma, k dispozici budou ve 144 stanicích, například na hlavních nádražích v Plzni, Praze či Olomouci, dále také v Havlíčkově Brodě nebo Hodoníně. Se 135 místy se počítá i na pobočkách České pošty. Na umístění boxů ve vytyčených lokalitách bude nyní vypsána veřejná soutěž, nájemní smlouva s vítězem soutěže bude uzavřena na pět let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru