Kde na severu Čech najdete nejvyšší vánoční strom? Rozzáří se na neobvyklém místě
Chladicí věž Elektrárna Prunéřov 2 - 2018. Foto: ČEZ
Zajímavosti

Ledvice - Neobvyklý pohled bude čekat na motoristy ze soboty 19. na neděli 20. prosince, kteří budou projíždět kolem Elektrárny Ledvice po silnici I/13. Energetici totiž budou na jeden z jejích objektů promítat nazdobený obří vánoční strom, a to v čase od 17 do 06 hodin.

Elektrárna Ledvice tak bude jedním ze tří výrobních provozů Skupiny ČEZ, které budou během posledního adventního víkendu takto svátečně nasvíceny. Dalšími jsou jaderné elektrárny Dukovany a Temelín.

„Nasvícení některých našich výrobních lokalit je součástí vánoční kampaně Skupiny ČEZ - Rozsvítili jsme vánoční stromy po celé zemi. Konkrétně na severu Čech jsme přispěli celkovou sumou 820 000 korun na výzdobu a slavnostní rozsvícení vánočních stromů v 37 obcích. Elektrárna Ledvice je přitom již třetím severočeským výrobním provozem v pořadí, na níž se videomapping bude promítat,“ říká Miroslav Svoboda, ředitel Elektrárny Ledvice. Jak ještě správně připomenul, obří vánoční strom uvidí i cestující, co třeba v daný čas pojedou kolem elektrárny vlakem.

Elektrárna Ledvice je přitom v Ústeckém kraji třetím výrobním provozem v pořadí, jímž energetici připomenou všem, že Štědrý den je již téměř za dveřmi. Vůbec poprvé byla takto nasvícena v roce 2018 chladicí věž Elektrárny Prunéřov II. Vloni se této pocty dočkal jeden z objektů odsíření Teplárny Trmice a letos připadne nejvyšší industriální budově v České republice, neboť bude zářit na plášti kotelny Nového zdroje. Páteční zkouška přitom ukáže, z jakého směru a úhlu bude videomapping nejlépe viditelný. Někteří kolemjedoucí tak zažijí předpremiéru víkendového nasvícení.

1712cezkz2

Loňský vánoční strom zářil na objektu odsíření Teplárny Trmice. Foto: ČEZ

Ještě do Štědrého dne lze také soutěžit s charitativní aplikací EPP – Pomáhej pohybem. Díky již šesté série soutěží Adventní kalendář mohou příznivci této aplikace vyhrát cenné sportovní suvenýry, které věnovali například Jaromír Jágr, Barbora Strýcová nebo Petra Kvitová, ale také praktické sportovní pomůcky. Zájemci si o ně mohou zasoutěžit Facebooku EPP (www.facebook.com/EPPpomahejpohybem).

Pro milovníky delších procházek a hlavně fotografování se pak na www.facebook.com/SkupinaCEZ rozbíhá další vánoční soutěž. Skupina ČEZ nejenže pomohla rozsvítit po celé republice více než tři sta vánočních stromů, ale ty své má pochopitelně nasvícené i elektráren. Autory tří jejich nejpovedenějších snímků čeká opravdu zajímavá a netradiční odměna.

Autor: Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru