Ústecký kraj může získat dotaci na rekonstrukci mostu ve Štětí
Ústecký kraj může získat dotaci na rekonstrukci mostu ve Štětí.
Zajímavosti

Již několik měsíců si řidiči, chodci a místní podniky užívají nově zrekonstruovaného mostu přes Labe ve Štětí. Jednalo se o jednu z největších investic Ústeckého kraje ve výši téměř 195 milionů korun. V současné době se finalizuje žádost o spolufinancování tohoto projektu z Integrovaného operačního programu. Ústecký kraj by tak mohl získat dotaci ve výši 170 milionů korun.

Rekonstrukce mostu ve Štětí byla zahájena 1. dubna 2019, jejím cílem bylo zlepšení stavebně-technického stavu mostu, prodloužení jeho životnosti, zesílení nosné konstrukce pro přejezd těžkých vozidel společně s vlakovými soupravami na vlečce a zlepšení podmínek pro pěší a cyklisty. Od 1. července 2020 do konce roku je most v předčasném užívání.

2110most2

Stavba nezahrnovala pouze rekonstrukci mostu, ale i rekonstrukci severního a jižního komunikačního napojení ze strany Hněvic a Štětí, rozšíření chodníků pro pěší i cyklisty a novostavbu kruhového objezdu. Celkové investiční náklady se vyšplhaly na částku 214,5 miliónů korun, z toho 194,2 milionů korun zaplatil Ústecký kraj z investičního úvěru, necelých 11 miliónů korun zaplatilo město Štětí a 6,7 miliónů korun uhradila společnost Mondi Štětí, a. s. Stavba si vyžádala omezení a změny vedení veřejné dopravy, pro spojení s nádražím v Hněvicích fungoval přívoz.

Na přelomu října a listopadu bude podána žádost o spolufinancování akce z prostředků EU v rámci 95. výzvy IROP.

2110mostlogo

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru