Našli jste venku malovaný kamínek a nevíte, co to znamená?
Na barevný oblázek můžete narazit kdekoliv. Koukejte kolem sebe. Foto: e-deniky.cz
Zajímavosti

Ústecký kraj – Malované kamínky se staly v Česku zábavou pro děti i jejich rodiče. Jak jejich malování, tak jejich hledání a umísťování zpět do přírody. Našli jste také nějaký a nevíte, co s ním a jak se na místě nálezu ocitl? Zkusíme vám novou kratochvíli trochu přiblížit.

Zapojit se do celého řetězce malování, hledání a schovávání může opravdu každý. Stačí se připojit ke skupině Kamínky na Facebooku, která má už přes sto tisíc členů, a nějaký putovní kamínek namalovat. Pak ho položit na viditelné místo, aby ho někdo jiný mohl najít. Každý kamínek musí být zespodu podepsán - názvem skupiny Kamínky, logem Facebooku a PSČ místa, odkud tvůrce pochází.

Co dělat, když takový kamínek najdete? Přidejte se do skupiny a na zeď dejte fotku kamínku z obou stran. Do textu napište PSČ a místo, kde jste ho našli. Tak může autor i další členové skupiny sledovat, co se s kamínkem děje. Kamínek si nálezce může nechat pro radost a nebo ho dát na jiné místo o kousek dál a nebo ho třeba převézt i do jiného města.

Kamínek položte na viditelné místo, myslete ale u toho vždy na bezpečnost nálezce. Místo by nemělo být nebezpečné, ale klidné a takové, aby nálezce při sběru neničil životní prostředí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru