OBRAZEM: Mezi zdravotním střediskem a školou se vysazují nové květiny
Zdroj: www.nestemice.eu
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Holandská společnost Verver Export ve spolupráci s českou firmou FLORAVIL, s.r.o. pro letošní sezónu nabídka mechanizovanou výsadbu cibulí asijských lilií doplněnou směsí letniček Chrono. Neštěmický úřad nabídku využil k oživení vzhledu veřejných ploch, byla vybrána louka mezi dětským zdravotním střediskem u základní školy Hluboká a ulicí Sibiřská.

Na ploše vzniknou dva záhony, jeden do elka o ploše 40 m2, druhý podél chodníku směr sídliště Na Výšině obdélníkového tvaru o rozloze 3x20 m. Lilie v barvě slunce, směs Hot Summer, budou zdobit Neštěmice od začátku léta několik týdnů a letničky pak do konce října. Prostředky na výsadbu jsou z rozpočtu financí na údržbu veřejné zeleně. Kvetení lilií se předpokládá opakovaně 3-4 sezony. Věříme, že barevné záhony potěší řadu kolemjdoucích i projíždějících řidičů.

1505kvetiny1

Zdroj: www.nestemice.eu

Postup sázení: záhon se vytyčí, prolije vodou do hloubky cca 10-15 cm, fréza rozdrtí a zapracuje travní drn, tím dojde k prokypření půdy, plocha záhonu se naměří a označí na řádky, rozpočítají se cibule na počet do jednotlivých řádků, ty se pak nasypou do sázeče, který pomalu jezdí po záhonu a sází, ručně pomocí hrábí se pak záhon doupraví, zálivka se následně provede dle počasí za 3-4 dny společně s hnojivem pro rychlejší růst.

1505kvetiny3

Zdroj: www.nestemice.eu

Letničky se do záhonu ručně zasejí v druhé polovině května nebo až teploty neklesnou po 8 stupňů, aby semínka nepřemrzla. Semínka se zalijí a přikryjí netkanou textilií, která utvoří efekt skleníku. Zálivka je nutná 2x týdně. Po dvou týdnech se záhon zazelená a pak už sluníčko postupně vytáhne první květy.

1505kvetiny4

Zdroj: www.nestemice.eu

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru