OBRAZEM: Poznáte rozdíl? Fotili jsme stejné místo v Krušných horách přesně po roce!
Sněhové závěje v druhé polovině února vloni a zbytky sněhu letos. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Krušné hory – Jak moc velký je rozdíl mezi sněhovou pokrývkou vloni a letos? Propastný. V pondělí jsme se o tom přesvědčili nedaleko Výsluní v Krušných horách na Chomutovsku.

Na stejném místě jsme udělali snímek s odstupem přesně jednoho roku. Vloni naváté několikametrové závěje, kterými si silničáři prokousávali cestu několik dní, se letos smrskly na sotva pár centimetrů.

Situace v Krušných horách je všude stejná. V současné době je na území spravovaném státním podnikem Povodí Ohře prakticky nulová zásoba vody ve sněhu. Spolu s deficitem množství podzemní vody je tak před námi potenciální riziko sucha. Pokud nebude do konce zimy sněžit a následně na jaře pršet, může sucho přijít nečekaně brzy.

„Prakticky od začátku roku s obavami sledujeme stav srážek na našem území. Situace se v posledním týdnu alespoň částečně zlepšila, přesto bude velkým problémem chybějící sněhová pokrývka. Nejen, že se nedoplní zásoby podzemní vody, ale voda bude pravděpodobně už brzy na jaře chybět i ve vodních tocích,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Před rokem...

2402snih2

Nyní...

2402snih3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru