Výstava Má vlast cestami proměn doputovala do Ústí nad Labem
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Národní putovní výstava Má vlast cestami proměn doputovala do Ústí nad Labem. V budově magistrátu bude během února k vidění kolekce plakátů, mezi kterými najdeme i ústecké Zanádraží.

Stejně jako v předchozích letech se město Ústí nad Labem zapojilo do projektu Má vlast cestami proměn. Jedná se o celorepublikovou záležitost, jejímž výstupem je několik kolekcí výstavy, která putuje po celé České republice. Jak uvádí pořadatel, kterým je Asociace Entente Florale CZ - Souznění, z.s., tato výstava přináší svědectví o příznivých proměnách zanedbaných míst a sídel v naší krajině. Díky odhodlání místních lidí a ochotě řady donorů se chátrající stavby mění v důstojné objekty s užitečnou náplní, veřejný prostor dostává novou tvář, sakrální objekty nacházejí svůj ztracený smysl a příroda se nadechuje k novému životu.

Prostřednictví oddělení cestovního ruchu takto město prezentovalo proměnu Erbenovy vyhlídky (2016), Ústeckého podzemí (2017), Jezera Milada (2018). V roce 2019 do výstavy přihlásilo Zanádraží, které do Ústí nad Labem doputovalo nyní v únoru 2020.

O PROMĚNĚ ZANÁDRAŽÍ

Prostor za nádražím v Ústí nad Labem byl dlouhou dobu zanedbávaný a nevyužitý. Město se proto rozhodlo přistoupit k celkové revitalizaci a vytvořit místo vhodné k aktivnímu odpočinku pro obyvatele i návštěvníky Ústí nad Labem. V první etapě byly demolovány stávající budovy a postavena opěrná pilotová stěna, která zajišťuje statiku kolejiště i objektu. Kromě budovy určené pro drobné obchody a provozovny služeb zde vznikly terasy, pod nimiž je vybudováno parkoviště. Celý objekt byl vytopen při povodních v roce 2013, ale povedlo se jej zrekonstruovat. Později se díky dodatečným stavebním úpravám podařilo nabídnout prostory k pronájmu. Dnes se dá Zanádraží bez ostychu nazvat malou promenádou, která spojuje centrum města s nábřežím Labe a dále s městskou částí Střekov. Z teras se nabízí unikátní výhled na Labe, zámeček Větruše a další zajímavá místa města. V malých obchůdcích najdou návštěvníci nejrůznější zboží i služby. Cyklisty potěší Cyklocentrum města Ústí nad Labem, které od Labské stezky dělí jen most přes řeku Labe.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru