Garáže v Ústeckém kraji patří k nejlevnějším v republice, na prodej jich je hodně
Garáže v Ústeckém kraji jsou třikrát levnější než v prace. Ilustrační foto: Sreality.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem – Medián inzertních cen* prodávaných garáží v Ústeckém kraji je 150 000 Kč. Tím se řadí k nejlevnějším garážím v Česku. Za poslední rok jejich cena vzrostla více než o 3 %. Ceny garáží v celém Česku přitom rostly meziročně o necelých 7 %. Vyplývá to ze statistik webového portálu Sreality.cz.

Mezi roky 2017 a 2018 cena garáží v Ústeckém kraji rostla téměř o 32 %, ze 110 000 Kč na loňských 145 000 Kč. Ve většině krajů rostly ceny garáží i letos, nejvíce ve Středočeském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Ceny garáží naopak o několik procent klesaly jen ve čtyřech krajích – Zlínském, Pardubickém, Libereckém a Jihočeském.

Nabídka garáží v Ústeckém kraji patří k nejvyšším v republice

Nabídka garáží v Ústeckém kraji patří k nejvyšším v Česku. Za prvních sedm měsíců letošního roku se jich v tomto regionu prodávalo 262. Největší nabídka byla v Moravskoslezském kraji, kde se garáží na prodej nabízelo 372. Naopak nejmenší nabídka garáží byla na Vysočině, kde jich bylo k mání jen 36.

„Počet nabídek je ale reálně o 15 až 20 procent nižší než uvedená čísla z našeho systému. Zkresluje je totiž chování realitních kanceláří, které neprodané garáže pravidelně stahují a nahrazují je novými inzeráty stejných objektů,“ říká Ondřej Sochůrek, analytik Sreality.cz.

V Praze stojí garáž ve srovnání s Ústeckým krajem trojnásobek

Nejlevnější garáže jsou letos k dostání v Moravskoslezském kraji, kde je jejich cena 140 000 korun. Z hlediska cen za metr čtvereční jsou pak nejlevnější garáže právě v Ústí nad Labem (6566 Kč/m2). Naopak nejdražší jsou v Praze, kde je jejich cena v porovnání s Ústeckým krajem trojnásobná, a to 450 000 Kč. Garáže v Praze jsou nejdražší i z pohledu ceny na metr čtvereční, který zde stojí 25 561 Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru