Otorinolaryngologové si na konferenci v Ústí vyměňovali medicínské zkušenosti
Zdroj: www.kzcr.eu
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., a Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice v Motole uspořádaly na výletním zámečku Větruše v Ústí nad Labem v pátek 13. září 2019 v pořadí již 26. odbornou nadregionální konferenci „Slámův ORL den“.

Akce se uskutečnila pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, a Ing. Petra Fialy, generálního ředitele Krajské zdravotní, a. s.

Název akce „Slámův ORL den“ vznikl jako ocenění práce emeritního primářeMUDr. Karla Slámy, který se svými spolupracovníky v minulosti posunul otorinolaryngologii (ORL) v Masarykově nemocnici na úroveň fakultních nemocnic a ta je nadále rozvíjena novým vedením kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku. V září 2017 byla ustavena Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku Fakulty zdravotnických studií UJEP v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., kterou vede přednosta MUDr. Karel Sláma, Ph.D.

„Musím ocenit a zároveň poděkovat, že v době, kdy je nejvíce diskutována otázka vzdělávání lékařů a sester, dokáže společnost Krajská zdravotní, dnes klinika ORL a chirurgie hlavy a krku, takovéto konference pořádat. Vysoký zájem o tyto akce dokazuje, že jejich úroveň je velice dobrá. Všem účastníkům dnešní konference přeji, aby si z ní odnesli co nejvíce nových poznatků ve svém oboru,“ řekl v úvodu náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví RSDr. Stanislav Rybák, který na konferenci zastoupil hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.

Účastníky nadregionální konference přivítal rovněž generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Ing. Petr Fiala. „Dvacátý šestý ročník je důkazem kvality této konference. Ústecká klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má několik republikových prvenství v robotické chirurgii. Řekl bych, že naše společnost Krajská zdravotní je v tomto stále unikátní a já za to děkuji. Pokračujme v tomto směru i přes nelehkou situaci úhrad zdravotní péče těchto výkonů. Rád bych zmínil dlouholetou spolupráci naší ústecké ORL kliniky a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice v Motole, která, doufám, bude i nadále úspěšně pokračovat,“ uvedl Ing. Petr Fiala.

„Letošního 26. ročníku konference se zúčastnilo více než 100 specialistů z celé České republiky, což nás jako pořadatele velmi těší,“ zhodnotil akci MUDr. Karel Sláma, Ph.D., přednosta Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku Fakulty zdravotnických studií UJEP v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., který byl odborným garantem konference.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru