Počkejte na tmu a zvedněte oči! Jsou tu Perseidy. Poradíme, kam na pozorování
Padající meteorit. Foto: Astronomická společnost Chomutov
Zajímavosti

Ústecký kraj – Nejznámější meteorický roj Perseidy je možné znovu pozorovat na noční obloze. Pozorovat je můžete sami, vyrazit lze i na společná pozorování. Poradíme kam.

Na jednu takovou společnou akci zve Astronomická společnost Chomutov. Začínáme se v pátek 9. srpna. Pokračuje se v sobotu 10.srpna a končí v neděli 11. srpna vždy od 21 hodin „Na hvězdárně“ v Chomutově - na louce vedle parkoviště, které je před kinem Oko (Lipská ul. naproti kostelu Sv. Barbory). Perseidy lze pozorovat pouze za příznivého počasí. Vstup zdarma.

Hvězdárna v Mostě na Hněvíně je pro veřejnost otevřena v srpnu vždy každou sobotu a neděli od 13 do 17 a od 17:30 do 21 hodin. V případě jasného počasí pozorování Slunce a večerní oblohy dalekohledem. Maximální kapacita je 14 návštěvníků. V případě nepříznivého počasí jsou pro zájemce připravena audiovizuální pásma se zajímavostmi z výzkumu sluneční soustavy a novinkami z kosmonautiky.

Teplická hvězdárna na Písečném vrchu bude mimořádně otevřena pro veřejnost v noci ze soboty 10. 8. 2019 na neděli 11. 8. 2019 v době od půlnoci do 5. hodiny ráno, kdy budete moci pozorovat Perseidy a planetu Merkur. Nutné je teplé oblečení, spacák a karimatka. Pro omezený počet míst je nutná rezervace na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru