VIDEO: Dva kilometry lana a 130 metrů nad zemí! Na Klínech připravují unikátní atrakci
Zipline. Ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Klíny – Sport areál Klíny na Mostecku potvrdil to, o čem se již šuškalo. Mezi krušnohorskými kopci chce natáhnout lana a posílat po nich adrenalinové nadšence! Připravuje nejdelší zipline v Česku.

O projektu ve středu ráno informoval areál na svém facebookovém účtu. Spustil kampaň na portálu Hithit, kde si můžete předplatit přednostní vstupenku za výhodnou cenu a tím zároveň projekt podpořit. Náklady se totiž odhadují na osm milionů korun, uvedla Alena Dalecká ze zážitkové agentury Zimlet Klíny, která ve středisku působí a lidem tam zprostředkovává zábavu na nejrůznějších atrakcích. Podrobnosti na Hithitu najdete zde.

Zipline na Klínech by vedla od sportovního areálu více než jeden kilometr na protější kopec, kde by instruktor jezdce přepojil na druhé lano, které by je nyní už kratší trasou doneslo ke spodnímu nástupišti lanovky. Zážitkem bude pohled do údolí i do míst pod Krušnými horami, to vše ve výšce až 130 metrů! Lanovka vás po dojezdu vyveze znovu na vršek sjezdovky, odkud se můžete do netradičního zážitku pustit znovu. Anebo třeba vyzkoušet sjezd na terénních koloběžkách, kolech nebo bobové dráze. V zimě se tu samozřejmě lyžuje.

Pokud vše klapne, atrakce bude v provozu za rok. Kromě toho, že bude nejdelší v Česku, bude patřit také do dvacítky nejdelších ve světě.

https://www.youtube.com/watch?v=82Xh_9S0jI4

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru