Čeká nás tropické peklo! Omezte pobyt na slunci, hrozí přehřátí organismu, varují meteorologové
ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Ústecký kraj - Český hydrometeorologický ústav vydal další výstrahu. Tentokrát před velmi vysokými teplotami, na které se máme připravit ve středu 26. června. Úmorná vedra zasáhnou podle meteorologů většinu území České republiky.

Tropy se do Česka vrátily už v pondělí, kdy rtuť teploměru atakovala 30°C. Ještě tepleji má být dnes, teploty se na většině území Česka mohou v odpoledních hodinách vyšplhat až na 34°C. Nejhorší situace má však být ve středu. Meteorologové vydávají na tento den výstrahu před velmi vysokými teplotami, očekává se až 37°C!

Takové teploty podle meteorologů představují velmi vysokou zátěž pro lidský organismus, hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Hrozí také nebezpečí vybočení a lomů kolejnic kolejové dopravy v důsledku jejich roztažení horkem.

Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Dále omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách. Lidé by v žádném případě neměli nenechávat děti nebo i zvířata v automobilech zaparkovaných na přímém slunci! Zvýšená pozornost by se měla věnovat především malým dětem, starším a nemocným občanům.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru