V AGC Automotive při výrobě autoskel spolupracují s lidmi koboti
Kobot v AGC Automotive. Foto: AGC
Zajímavosti

Teplice/Chudeřice – Koboti, tedy kolaborativní roboti pracují společně s lidmi při výrobě automobilových skel v závodě společnosti AGC Automotive Czech v Chudeřicích. Firma nově „do práce“ nasadila kolaborativního robota, který je výrazně přesnější než člověk. Kobot nanáší na sklo speciální lepidlo a pomáhá tak svému lidskému kolegovi s přípravou finálního skla pro automobilky. AGC Automotive Czech plánuje ve svém závodě v Chudeřicích na Teplicku spolupráci lidí s koboty dále rozšiřovat.

Generální ředitel AGC Automotive Czech Luděk Steklý: „Využívání kolaborativních robotů při výrobě autoskel řešíme již relativně dlouho. Je to budoucnost, která nás všechny čeká, a my v Chudeřicích ji realizujeme v přímém přenosu. Je skvělé, že máme takové lidi, kteří jsou schopni přemýšlet nad zapojením nejmodernější techniky a dotáhnout projekt do úspěšného konce. Chudeřice jsou v tomto inspirací i pro ostatní výrobní závody v rámci skupiny AGC.“

Vývoj zapojení kolaborativního robota do výroby autoskel v Chudeřicích trval několik měsíců. Pracoval na něm tým inženýrů AGC Automotive Czech. „Tento projekt byl speciálně vyvinutý a připravený pro našeho významného zákazníka. Kolaborativní robot nám pomáhá zvýšit způsobilost procesu nanášením přesného množství lepícího systému na přesně definované místo. Takto precizně a ve velkých sériích by toho byl člověk schopen jen těžko, ale ve spolupráci s robotem zároveň zvyšují produktivitu výsledné aplikace na autosklo,“ uvedl Zbyněk Slivoň ředitel závodu AVO operací AGC Automotive Czech.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích plánuje využívat kolaborativní roboty i v dalších částech výroby. „Je to cesta, kterou se postupně vydá celý průmysl a automobilový určitě bude v popředí. V Chudeřicích chceme být součástí tohoto vývoje, proto se o využívání a zapojení kolaborativních robotů do výroby autoskel budeme i dále zajímat a realizovat podobné projekty. Můžeme tak dlouhodobě dosahovat lepší výsledky při nižších nákladech,“ uvedl Luděk Steklý.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jedním z největších a nejkomplexnějších v Evropě. Ročně vyrobí přes 32 milionů autoskel. Každé šesté nové auto v Evropě je kompletně osazeno skly z Chudeřic. AGC Automotive Czech dodává automobilová skla pro všechny největší světové automobilky, jako jsou jednotlivé značky koncernů Volkswagen, Mercedes, BMW, Škoda, GM, FORD, Renault, Toyota, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další. Zaměstnává přes 2400 lidí. AGC Automotive Czech je součástí skupiny AGC, která je největším světovým výrobcem plochého skla.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru