Jste fanoušci elektromobilů? U největšího mosteckého hotelu vycházejí vstříc tomuto pohonu
Nabíjecí stanice u hotelu Cascade. Foto: e-mostecko.cz
Zajímavosti

Most - Jeden z největších hotelů v severních Čechách Hotel Cascade v Mostě si nadělil dárek už v předvánočním čase. A to v podobě designově povedené nabíječky elektromobilů.

Na parkovišti hned u hlavního vchodu se blyští černý stojan, zeleně vyznačené parkovací místo znalcům dává vědět, že je určeno elektromobilům. Jejich šoféři si na něm mohou dobít do vozu „šťávu“. Co k takovému kroku vedlo ředitele hotelu Jiřího Madeje? Předvídavost.

„Podíval jsem se do mapy, kde všude si mohou elektromobily baterku dobít. Jedna nabíječka stojí v Bílině u elektrárny, jedna na benzínce u hlavního tahu, jedna je na Autodromu. Všechno to jsou místa, kde si příjemně příliš neposedíte, nikam se nepodíváte a čekání pravděpodobně strávíte ve voze. Zatímco když si nechá majitel vůz nabíjet zde u hotelu, může si zajít do centra Mostu, nebo si může zajít na oběd či wellness do hotelu, případně využít konferenční salónek pro nějaké jednání. Přece jen v takových vozech jezdí hlavně podnikatelé,“ uvažuje Jiří Madej.

Systém možnosti nabíjení nastavil hotel velmi chytře. „Klient přijde na recepci a oproti záloze 250 Kč dostane nabíjecí kartu, s níž aktivuje nabíjecí stojan. Pokud se ubytuje v hotelu, či využije některé další služby, nebo si například dá jídlo z a la carte, celá záloha mu bude po nabití vozu a odevzdání karty vrácena. Pokud využije pouze nabíjení, za malý vůz zaplatí 100 Kč, za Teslu pak 250 Kč a může odjet,“ popisuje praxi ředitel hotelu.

1112cascade2

Nabíjecí stanice u hotelu Cascade. Foto: e-mostecko.cz

Podstatné podle Madeje je, že majitelé elektromobilů či hybridních vozů si pamatují, kde jsou nabíjecí stanice k dispozici a na tato místa se při svých cestách vracejí. Mají také k dispozici aplikace, kde se jim dostupné stanice zobrazují. „Jen co jsem stanici s několika fotkami na Google zaregistroval, během chvíle to kladně ohodnotilo 66 lidí, takovou okamžitou odezvu jsem ani nečekal,“ dodává Madej.

Jak dlouho nabití baterie elektromobilu trvá? Jde o standardní nabíjecí stanici, ovšem s nejvyšším výkonem, který výrobci nabízejí. „Zvolili jsme AC-Type2. Zásuvka Mennekes má příkon 22 kW. Je schopna dobít menší auta, která mají baterie do 20 – 30 kW, během hodiny, maximálně dvou. U Tesly je nabití záležitostí 6 až 8 hodin,“ popisuje parametry ředitel Madej.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru