Kladrubská spojka zrychlí cestu mezi Ústím a Mostem: Silničáři odhadli, kdy by ji mohli začít stavět
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Teplice - Ředitelství silnic a dálnic představilo seznam prioritních staveb v Ústeckém kraji v příštích letech. Je mezi nimi také takzvaná Kladrubská spojka, která výrazně zrychlí cestování mezi Ústí nad Labem do Bíliny a Mostu a odvede dopravu z okraje Teplic.

Předpokládaná realizace Kladrubské spojky na silnici I/13 je plánována v období 2023 až 2025.

Kladrubská spojka bude napojena na stávající rychlostní silnici R63, sloužící jako jižní přivaděč Teplic k dálnici D8. Po vybudování Kladrubské spojky bude proto R63 v celé délce přečíslována na silnici I/13 se všemi důsledky z toho vyplývajícími.

Nová silnice I/13 Kladrubská spojka je situována jižně od obcí Kladruby, Světice, Bystřany a Nové Dvory. Začátek trasy je umístěn do prostoru mimoúrovňové křižovatky Kladruby na stávající silnici I/13 Bílina – Teplice a konec na silnici I/63 Teplice – Řehlovice severovýchodně od obce Bystřany, Nechvalice.

Půjde o pětikilometrovou stavbu, na které bude třeba vybudovat deset mostů a 93 stavebních objektů.

Také píšeme:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru