V ústecké nemocnici zájemcům bez doporučení zdarma vyšetří funkci plic
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Krajská zdravotní, pod kterou spadá ústecká Masarykova nemocnice, se ve středu 21. listopadu připojí ke Světovému dni chronické obstrukční plicní nemoci.

Návštěvníci nemocnice si mohou nechat v tento den od 9.00 do 14.00 hodin vyšetřit na oddělení funkčního vyšetřování (budova T, přízemí), plicní funkce.

Vyšetření je zdarma a zájemci nemusí mít doporučení od praktického lékaře. Chronickou obstrukční plicní nemocí trpí v České republice asi osm procent dospělých, kdy výskyt onemocnění stoupá zejména u žen. Typickými příznaky jsou dušnost, chronický kašel, únava a vykašlávání hlenů. Spirometrie je jednoduché, nebolestivé, vyšetření, které může chronickou obstrukční plicní nemoc odhalit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru