Psi s králíkem z opuštěného bytu skončili v útulku
Zásah strážníků. 2x Zdroj foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Střekov – Opustit byt kvůli neplacení nájemného musela jedna z nájemnic domu v Žukovově ulici. Nic zvláštního na tom není, kdyby v jedné z místností nezanechala čtyřnohé mazlíčky.

Zástupce ředitele ústeckých strážníků Jan Novotný uvedl, že v neděli 11. listopadu v 18.15 hodin,  byla  na žádost operačního střediska městské policie  vyslána hlídka strážníků  do ulice  Žukovova. „Oznamovatel strážníkům sdělil, že je správcem domu a ve čtvrtek 8. listopadu se od nich z domu odstěhovala nájemnice, která zanechala v bytě ve druhém patře dva psy. Dále uvedl, že nikdo neví, zda mají psi v bytě nějaké jídlo a vodu. Do bytu se nelze dostat,  protože k němu nemají klíče, které má nájemnice do dnešního večera vrátit.  Ta musela daný byt opustit z důvodu neplacení nájemného. Strážníci kontaktovali majitele nemovitosti a s tím se dohodli, že druhý den otevře byt správce domu,“ řekl zástupce ředitele.

V pondělí 12. listopadu se do Žukovovy ulice se hlídka městské policie vrátila i s veterinářem. „Po otevření bytu  nalezli strážníci na balkoně mimo dvou psů (border kolie a labrador) i v kleci zavřeného  malého králíka. V místnosti, kde se psi pohybovali, byl zjištěn značný nepořádek a na zemi se nacházely výkaly.  Z důvodu podezření ze spáchání přestupku podle zákona na ochranu zvířat proti týrání, bylo po zadokumentování celé události na majitelku psů sepsáno úřední oznámení o přestupku, které bude předáno příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Všechna zvířata byla poté hlídkou převezena do městského útulku pro opuštěná zvířata, kde si je převzali odpovědní pracovníci,“ dodal Jan Novotný.

1211 mp2

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru