Policisté a zaměstnanci krajského ředitelství uspořádali benefici pro svého handicapovaného kolegu
Zdroj foto: Policie ČR, infografika: E - Ústí.cz
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Podpořit svého kolegu, programátora Petra Marka Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, v boji s nelehkým osudem se rozhodli všichni jeho kolegové. Shání pro něho finance na potřebnou biotonickou protézu, proto zorganizovali benefiční koncert, který proběhne v sobotu od 10.00 do 22.00 hodin v Cyklokempu Loděnice v Brné. Vstupné je dobrovolné.

Mluvčí krajské policie Alena Bartošová uvedla, že Petr se narodil s vrozenou vadou pravé ruky. „Lékaři tuto vadu klasifikovali jako makrodaktylii, která postihla první a druhý prst pravé ruky, částečně také třetí prst. Jeden z těchto prstů, ukazováček, již lékaři museli odstranit. Kolega trpí velkými bolestmi, které se zhoršují, protože mohutné kosti váží skoro dvou kilogramů a tíha velice zatěžuje klouby celé ruky a páteř. V současné době jsou pro něj bolesti nesnesitelné natolik, že jediné řešení pro něj je odstranit podstatnou část pravé ruky. Letos na podzim tento zákrok podstoupí a teprve pak lékaři zjistí, zda půjde zachovat alespoň malíček a prsteníček. Pokud se však ukáže, že je ruka postižena více, bude odstraněna ruka celá až do půli lokte,“ říká mluvčí krajské policie.

Petr Marek se celý život snažil být soběstačný, vystudoval vysokou školu, ale aby mohl být i nadále soběstačný, musí mít potřebnou bionickou protézu. Ta dokáže usnadnit řadu úkonů, které většina z nás považuje za samozřejmost. „Nárok na bionickou protézu, hrazenou ze zdravotního pojištění, Petr nemá. Když operace dopadne dobře a podaří se zachránit poslední dva prsty, bude potřebovat protézu, která nahradí chybějící část ruky. Náklady na tuto protézu se pohybují od 900 000 Kč. Pokud se to ale nepodaří a přijde o celou ruku, náklady na vytvoření protézy budou vyšší. Vše se odvíjí podle toho, kde bude ruka amputována a co z toho zbytku bude použitelné. Odhad nákladů začíná na 1 200 000 Kč,“ dodává policistka Alena Bartošová.

Odborový svaz státních orgánů a organizací vyjednal u SBERBANK transparentní účet 3211482285/6800, kam lze zasílat finance na pořízení protézy. Kolegové Petra Marka se aktivně zapojili i do dalšího shánění finančních prostředků. Tím je například sobotní benefiční koncert v Cyklokempu Loděnice Brná, na kterém zahraje  Hudba Hradní stráže a Policie České republiky, Wanastovi vjecy Revival, The Rumble of Skull a další kapely. Vstupné je dobrovolné. Výtěžek z koncertu organizátoři vloží na konto, které bylo k tomuto účelu zřízeno.

2804 PetrMarek

2804plakat benefice

2804 beneficesberbank

Zdroj: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru