Střední školy se zapojují do celoevropského projektu #SayNo proti zneužívání dětí online
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Děčín, Ústí nad Labem - Střední školy se zapojují do celoevropské kampaně proti zneužívání dětí online. Do celoevropského projektu #SayNo! se zapojili také studenti a studenty ústeckého Gymnázia Dr. Václava Šmejkala, duchcovského Gymnázia a Střední průmyslové školy.

Studenti a studentky duchcovských středních škol se s projektem potkali během svého adaptačního kurzu začátkem září na Staré Olešce. V příjemném prostředí zdejšího rekreačního objektu shlédli video, dozvěděli se bližší informace o formách sexuálního násilí a vydírání, účinné obraně proti nim a v závěru i užitečné kontakty.

Neopomenutelnou součástí besedy byly také základní informace k trestní odpovědnosti dětí a mládeže, přestupkům a trestným činům s touto oblastí spojených. Každý z přítomných měl možnost podívat se a svůj i vnější kyber prostor jinýma očima, než těma svýma.

"V závěru září od 19.9.2018 do 21.9.2018 navštívila policejní preventiskta ÚO PČR Děčín také gymnázium v Ústí nad Labem, kde se také přítomní druháci v souvislosti s projektem „Chovej se bezpečně“ seznámili se zmiňovanou celoevropskou kampaní #SayNo!. Z besed se vyklubala příjemná setkání, která obohatila obě zúčastněné strany," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru