Silná bouře přichází, hasiči už vyjíždějí k vytopeným domům a popadaným stromům
Hasiči u likvidace spadlé vrby přes silnici na Žatecku. Foto: Michal Hrdlička
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Až do ranních hodin platí výstraha meteorologů před velmi silným větrem s vysokým stupněm nebezpečí. Ten na horách v poryvech může dosáhnout síly orkánu.

Kvůli zhoršujícímu se počasí již začaly první večerní výjezdy hasičů v Ústeckém kraji. Vichřice se nad naše území dostane od západu až jihozápadu během noci, ve večerních hodinách ji doprovází vytrvalý déšť.

Lounsko

Vzrostlá vrba spadla již v nedělních odpoledních hodinách do komunikace u obce Zálužice. Na nedaleké místo vyjížděli hasiči ze Žatce také po devatenácté hodině večer, rovněž kvůli stromu přes silnici. V Postoloprtech před půl osmou večerní začalo téct z kanálu do okolních domů nedaleko centra města. Po půl osmé se zřítil strom přes jeden jízdní pruh z Trnovan ve směru na Žatec.

U Lubence popadaly větve na silnici I/6 z Karlových Varů na Prahu. Strom spadl před dvacátou hodinou také u Petrohradu, opět do vozovky. Smrk ležel na silnici přes jeden jízdní pruh na cestě z Holedče do Svojetína.

Teplicko

Před devatenáctou hodinou se zřítil strom na silnici spojující Kostomlaty pod Milešovkou s Milešovem. Po sedmé hodině večerní vyjeli hasiči v Krušných horách k obci Moldava. Přes silnici tam spadly dva stromy.

Mostecko

Na Mostecku hasiči po devatenácté hodině večerní museli vyjet k dopravní nehodě na silnici Bílina - Most. Došlo tam ke srážce dvou automobilů. Není v tuto chvíli zřejmé, zda je zhoršené počasí a mokrá vozovka příčinou havárie.

Ústecko

Po půl osmé večerní vyjížděli hasiči do Zubrnic. Strom tam spadl na vozovku u hřbitova.

Litoměřicko

Voda zaplavila před osmou večerní silnici pod viaduktem z Račic ve směru na Roudnici nad Labem.

Děčínsko

Hasiči zasahují na okraji Varnsdorfu téměř u státní hranic. Dostali zde nahlášený pád stromu do elektrického vedení vedení u mlékárny, strom visí několik metrů ve vzduchu.

Informace budeme během večera aktualizovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru