Městská hromadná doprava bude v sobotu jezdit zdarma. Řidiči a revizoři v Ústí nebudou kontrolovat jízdenky
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Město Ústí nad Labem se již několik let připojuje k celoevropské kampani Den bez aut, který každoročně připadá na 22. září. I letos bude v tento den (sobota) jezdit ústecká městská hromadná doprava zdarma.

Mluvčí ústeckého Dopravního podniku Jana Dvořáková uvedla, že se jedná se o jednodenní jednorázovou akci v rámci městské hromadné dopravy v Ústí nad Labem. „V sobotu naši řidiči nebudou kontrolovat cestujícím jízdní doklady. Platným jízdním dokladem se v tento den budou prokazovat pouze pasažéři využívající našich spojů při cestě do Chlumce, Přestanova nebo Dolních Zálezel. Nástup předními dveřmi platí bez omezení,“ doplnila mluvčí. Na lanovou dráhu na Větruši se akce Den bez aut nevztahuje a cestující si musí koupit jízdenku.

Den bez aut je mezinárodní evropský den připadající na 22. září. Akce má každoročně za cíl poukázat na přijatelnější způsoby dopravy a podpořit omezování městského automobilismu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru