Valtířov – V roce 1938 23. září nastoupilo více jak 1 250 000 tisíc mužů k obraně své vlasti za druhé světové války. U příležitosti tohoto významného data si na sobotu 22. září u valtířovského lehkého opevnění připravili třetí ročník akce nazvané Světla na bunkry.

Jan Málek, provozovatel řopíku uvedl, že pro návštěvníky je kromě prohlídek od 17.00 do 19.00 hodin připraven i další program. „Od 17.30 do 21.00 hodin si budou moci příchozí opéci buřty. Lampionový průvod Valtířovem vyjde ve 20.15 hodin od pomníku Tomáše Garrigue Masaryka směrem k bunkru, kde ve 21.00 hodin dojde k nasvícení Řopíku doprovázené ohňostrojem,“ řekl Jan Málek.

Lehké opevnění, nazývané Řopík, ve Valtířově tvořilo za druhé světové války s dalšími bunkry mezi Ústím a Děčínem linii opevnění, která měla za úkol zamezit postupu nacistických vojsk z Německa přes Krušné hory do tehdejšího Československa. Řopík vzor 37 typ A-200 má 0,8 metru má široké železobetonové zdi s ocelolitinovými pancéřovými střílnami. Návštěvníci si mohou prohlédnout i dobové střelné zbraně dochované z 2. světové války a vybavení opevnění.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru