Požár objektu, výbuch tlakové nádoby a únik čpavku: Ve Spolchemii cvičily složky IZS
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rozsáhlé cvičení složek Integrovaného záchranného systému probíhalo ve čtvrtek dopoledne v areálu ústecké Spolchemie. Cvičení se týkalo reakce na simulovaný požár v průmyslovém objektu s následným výbuchem tlakové nádoby a únikem čpavku do ovzduší.

Cvičení prověřilo schopnost reakce záchranných složek včetně hasičů, policie, zdravotníků a součinnost jak havarijního štábu firmy, tak i krizového štábu ústeckého magistrátu a kraje.

Na magistrátu města se do cvičení zapojil krizový štáb města, který řídila primátorka Věra Nechybová. Při jednání štábu bylo konstatováno, že všechna potřebná opatření fungovala, „únik látek“ se podařilo v krátké době zastavit a v okolí podniku nebylo zaznamenáno žádné znečištění.

Hasiči při cvičení zasahovali za použití dýchací techniky, protichemických obleků a prostředků na dekontaminaci. Při cvičení spolupracovalo 6 jednotek požární ochrany za použití 18 vozidel. Cvičení se také účastnilo 6 výjezdových skupin Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru