Vedení Krajské zdravotní se seznámilo s výsledky práce zdravotníků ve specializovaných centrech Masarykovy nemocnice
Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - S činností a výsledky práce zdravotníků v centrech vysoce specializované péče působících v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem se v pondělí 17. září seznámili zástupci vedení společnosti Krajská zdravotní (KZ) Mgr. Radek Scherfer, místopředseda představenstva, Ing. Petr Fiala, generální ředitel a MUDr. Jiří Mrázek, MHA, MBA, náměstek pro řízení informačních systémů. Přítomen byl rovněž ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice MUDr. Josef Liehne. Prezentace pneumoonkochirurgického centra, perinatologického centra, onkogynekologického centra a komplexního cerebrovaskulárního centra se uskutečnila v lékařské knihovně Vzdělávacího institutu KZ.

„Je nesporné, že centra vysoce specializované péče dlouhodobě zvyšují kredit Krajské zdravotní. Její představenstvo a management klade důraz na to, aby zázemí pro lékaře a další zdravotnický personál bylo na nejvyšší možné úrovni. Myslím si, že Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem včetně svých center a klinik je nyní důstojnou vlajkovou lodí toho, co moderní medicína 21. století v rámci našeho regionu může poskytnout. Domnívám se, že náklady, které se do vybavení investují, jsou vynaloženy naprosto oprávněně. Chci poděkovat všem lékařům, sestrám i ostatnímu zdravotnickému personálu za práci, kterou odvádějí pro naše pacienty a klienty. Přeji vám hodně štěstí,“ uvedl Mgr. Radek Scherfer, místopředseda představenstva KZ.

1909kz1

Foto: Krajská zdravotní

„Předáním jmenovacích dekretů vedoucím center chceme podtrhnout význam společných špičkových pracovišť pro Krajskou zdravotní, a. s., a pro obyvatele Ústeckého kraje i částí krajů sousedících. Děkuji vám a dovolím si vás požádat, abyste tlumočili poděkování spolupracovníkům na vašich pracovištích,“ řekl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s. Dále poděkoval všem, kdo se zasloužili o vznik zcela nového pneumoonkochirurgického centra a za vynikající výsledky komplexního cerebrovaskulárního centra, které mohou být v brzké budoucnosti jedním z pilířů pro ustavení neurologické kliniky v ústecké Masarykově nemocnici.

1909kz2

Foto: Krajská zdravotní

MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem zevrubně přiblížil a zdůraznil specifika jednotlivých představovaných center a vynikající výsledky jejich práce. „Všichni si uvědomujeme, že často není jednoduché udržet požadovaný počet výkonů, abychom akreditace pro centra vysoce specializované péče obhájili. Centralizace superspecializované péče do center je správnou cestou. Udržení statutu center podléhá pravidelným kontrolám z ministerstva zdravotnictví a ty jsou zcela nekompromisní. Naším cílem je samozřejmě všechna centra udržet a v co nejkratší době se ucházet o statut komplexního kardiovaskulárního centra. Proto i já všem, kdo se na činnosti těchto center podílejí, musím poděkovat,“ vyzdvihl MUDr. Josef Liehne.

1909kz4

Foto: Krajská zdravotní

Vedoucí čtyř center v ústecké Masarykově nemocnici po prezentacích převzali z rukou Mgr. Radka Scherfera, místopředsedy představenstva KZ, jmenovací dekrety a zástupci pneumoonkochirurgického centra si navíc odnesli nový symbol, který jim slavnostně předali generální ředitel KZ Ing. Petr Fiala a ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., MUDr. Josef Liehne.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru