Festival Divadelní zahrada je na spadnutí
Divadlení zahrada. Zdroj foto: Činoherní studio v Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Třetí ročník festivalu Divadelní zahrada je na spadnutí. Činoherní studio ve dnech 20. až 25. srpna odehraje hry ze svého repertoáru v romantickém lesoparku zahrady vily Carla Friedricha Wolfruma, Český rozhlas Sever, kousek nad centrem města. Minulým dvěma ročníkům přálo počasí a všechna představení se podařilo umělcům vyprodat.

Organizátoři věří, že v krajském měste založili novou tradici a že i letošní ročník bude úspěšný a bude se těšit přízni diváků a počasí. „Festival se dostává do svého třetího ročníku. První dva byly beznadějně vyprodány a přálo nám počasí. Řekl bych, že tohle město prostě žádnou podobnou akci nemá a letní scény rostou díky své oblíbenosti po celé republice. Jsem rád, že tady v Ústí letní scénu tímto festivalem představuje Činoherák,“ říká ředitel Činoherního studia Jiří Antonín Trnka.

Umělecký šéf ústecké činohry Jan Plouhar láká diváky na vrchol festivalu: „V sobotu 25. srpna zahrajeme kompletní trilogii shakespearovského boje o trůny, v jeden den představíme ústeckému publiku všechny tři díly Jindřicha VI.. Asi nemusím zdůrazňovat, že půjde o exkluzívní záležitost. Už když jsme v roce 2015 uvedli první díl, věřil jsem, že jednou bude příležitost, abychom všechny tři díly zahráli najednou v jeden den.“

Pořadatelé festivalu ohlásili změnu v programu. Místo původně avizovaného vystoupení Divadla Spektákl s inscenací Fraška o Dušanově duši, jež se z technických důvodů neuskuteční, nasazují do úterního programu ústeckou undergroundovou kapelu Lidoví léčitelé a písničkáře Rohypnola. Jeden den tak věnují hudbě a připomínají, že ten samý den dojde i na připomenutí 40. výročí události 21. srpna 1968. Vstupenky na festival jsou k dispozici na webu divadelnizahrada.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru