Miminka v ústecké nemocnici ohlídají nové monitory dechu
Miminka v ústecké nemocnici ohlídají nové monitory dechu. 2x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Třicet sedm monitorů dechu získala Krajská zdravotní, a. s., pro svá dětská zdravotnická pracoviště v ústecké Masarykově nemocnici. Zdravotnická technika putuje na neonatologickou kliniku, dětskou chirurgii a dětskou kliniku.

„Monitory dechu se staly nezbytným vybavením dětských lůžkových stanic v našich nemocnicích. Využíváme je k monitorování dechu zejména u novorozenců. Podložky se vkládají  pod matraci v lůžku dítěte a čidla reagují na pohyb hrudního koše miminka. Monitory využívají nejen zdravotníci, ale stále častěji i maminky, které si je mohou po propuštění z nemocnice zapůjčit domů. Vzhledem k nutné obnově přístrojů jsme rádi, že jsme díky sponzorům získali monitory dechu nové,“ Aleš Chodacki, náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní, pod kterou ústecká Masarykova nemocnice spadá.

Nadace Křižovatka se jako jediná nadace v České republice aktivně věnuje podpoře povědomí veřejnosti o syndromu náhlého úmrtí kojenců (SIDS) a o možnostech ochrany ohrožených dětí do jednoho roku věku. „Hlavní činností naší nadace je zprostředkování monitorů dechu pro miminka mezi dárcem a nemocnicí. Oslovujeme firmy, instituce či společnosti a díky jejich finanční podpoře zajišťujeme postupné obnovování těchto citlivých přístrojů v nemocnicích v téměř v celé České republice,“ řekla Štěpánka Pokorníková, ředitelka Nadace Křižovatka.

1408 mnul2

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru