Muž podvedl 160 lidí z celé republiky, nabízel na internetu neexistující mobily z Číny
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Teplice - Neuvěřitelných sto šedesát lidí měl podvést 35letý muž z Teplic. Nabízel na internetovém inzertním portálu mobilní telefony od údajného dodavatele z Číny. Zájemcům ale žádné telefony nikdy neposlal.

Tepličan tahal peníze z lidí téměř rok. Platbu požadoval uhradit předem na bankovní účet, když ale peníze dostal, žádné zboží zájemcům o telefony neposlal. „Teprve po opakovaných urgencích ze strany nespokojených zákazníků jim vracel finanční prostředky zpět se sdělením, že nastaly potíže s dodavatelem. Některým zákazníkům dokonce jako náhradu vzniklých potíží spojených s nedodáním inzerovaného mobilního telefonu zaslal na bankovní účet částku vyšší, než jaká byla původní cena objednaného mobilu, za to od nich ovšem požadoval kladné hodnocení obchodu,“ popsal, jak si muž počínal, policejní mluvčí Daniel Vítek.

Od koupěchtivých zájemců z celé republiky vylákal muž celkovou částku ve výši přes 1,7 milionu korun, ze které jim postupně větší část peněz vrátil. Když se pak dostal do finanční tísně, zákazníkům přestal zaslané finanční prostředky vracet. Poškozeným tak způsobil škodu přes čtyři sta dvacet tisíc korun.

„Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu podvodu, s ohledem na značnou škodu, kterou způsobil, mu v případě uznání viny hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ doplnil k případu Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru