Nezapomeňte na dálniční známku! Celníci na D8 rozdali už pokuty za 84 tisíc
Ilustrační foto. Zdroj: Celní správa
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Začátek letních prázdnin a s ním související turistická či dovolenková sezóna se odrazil na zvýšeném počtu řidičů, kteří vyráží na dálnice. A ne všichni mají dálniční známky. Ústečtí celníci jen od začátku prázdniny rozdali pokuty za více než 84 tisíc korun.

Hlídky ústeckých celníků zkontrolovaly od 1. do 15. července na dálnici D8 stovky osobních vozidel a odhalily 82 přestupků spočívajících v absenci dálničního kuponu, či nevyplněného nebo chybějícího kontrolního dílu. Za tyto přestupky uložily řidičům pokuty za 84 700 korun. Mezi hříšníky byli nejen místní a tuzemští řidiči (32%), ale zejména cizinci (68%).

Za prvních šest měsíců tohoto roku odhalili ústečtí celníci na svěřeném úseku dálnice D8 již 868 případů, kdy řidiči neměli platnou dálniční známku. Na pokutách vybrali od řidičů 812 200 korun. Téměř 56 procent hříšníků tvořili cizinci. Hlídky ústeckých celníků, pohybující se nepřetržitě po cca sto kilometrovém úseku dálnice D8 mezi Petrovicemi a Prahou.

Bezplatná je pouze část D8 od Řehlovic po Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru