Zastala přepadené nevidomé seniorky. Patří jí velké uznání
Třináctiletá Eliška nezaváhala a okamžitě prokázala svou odvahu. Zdroj foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Vedoucí ústecké policie plukovník Vladimír Danyluk společně s primátorkou města Ústí nad Labem Věrou Nechybovou ocenili ve středu 11. července statečnost třináctileté Elišky, která neváhala ani vteřinu a pomohla přepadené třiaosmdesátileté nevidomé seniorce.

Ke skutku došlo na konci měsíce června v Klíšské ulici. „Dívka ve chvíli, kdy slyšela volání o pomoc a všimla si, jak nějaký muž oblečený celý v černém vláčí starší ženu po zemi a snaží se jí z ruky vytrhnout tašky, neváhala a rozběhla se k nim. Na muže křičela, ať nechá seniorku být. Ten se lekl a utekl. Díky její statečnosti poškozená utrpěla "pouze" psychický šok a rozbité koleno,“ uvedla mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová.

Poškozená následně na kriminální policii třináctileté dívce moc děkovala se slovy, že už ani nevěřila, že by se mezi mladými lidmi našel tak statečný člověk, který bez váhání pomůže a není mu lhostejné, co se kolem děje. „V současné době policejní psycholog seniorce zprostředkoval další psychosociální pomoc od místní neziskové organizace se zaměřením na hendikepované osoby, která jí bude dlouhodobě pomáhat v získání opětovné důvěry a jistoty bezpečně vycházet z domova,“ doplnila mluvčí.

Ústečtí kriminalisté po tomto pachateli intenzivně pátrají a vyhodnocují kamerové záznamy z okolí místa přepadení.

1107 podekovani2

Zdroj foto: Policie ČR

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru