Město má být čistější a bezpečnější! Strážníci zjistili přes dvě desítky hříšníků
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V uplynulém týdnu pokračovaly v obvodu Severní Terasy a Neštěmic preventivně bezpečnostní akce zaměřené na čistotu města a na dodržování obecně závazných vyhlášek města.

Při tomto opatření bylo kontrolováno dvacet dva osob, které nějakým způsobem porušily právní normy. Nejčastěji se jednalo o znečištění veřejného prostranství, kde se jednalo o bezdomovce, kteří se přehrabovali v kontejnerech na domovní odpad a na zemi po sobě zanechávali nepořádek. Ve všech těchto případech strážníci donutili bezdomovce nepořádek po sobě uklidit a poté byli přestupci z místa vykázáni.

V pěti případech byly uloženy blokové pokuty za porušení vyhlášky města, a to za pití alkoholu na veřejnosti v místech, kde to vyhláška zakazuje. Naopak nebyly zjištěny žádné případy, kdy by pracovníci v pohostinstvích nalévali alkohol osobám mladší osmnácti let.

Ve třech případech byli hlídkou zjištěni bezdomovci, kteří spali na veřejném prostranství. Ti po probuzení a řádném poučení byli strážníky z místa vykázáni. Tyto akce budou pokračovat i nadále.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru