Moderní validátor umožní cestujícím ústecké MHD si zakoupit jízdenku bez příplatku přímo ve voze
CVP validátor 2018. Infografika a foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Je v blízkosti zastávky obchod nebo automat na jízdenky? Přijde mi před nástupem do vozu na mobil SMS jízdenka? Kolik stojí jízdné u řidiče a mám přesně drobné? Takové otázky si od října nebudou muset klást cestující, kteří budou chtít využít ústecké městské hromadné dopravy (MHD). Dopravní podnik města Ústí nad Labem a společnosti Mastercard uzavřely Memorandum o vzájemné spolupráci v oblasti dopravy v konceptu Smart Cities.

„Multikanálový elektronický odbavovací systém pro městskou hromadnou dopravu, jehož základem je bezkontaktní platební karta, umožní komfortní a moderní způsob odbavení cestujících. Mezi základní přínosy bude patřit rychlost, jednoduchost a rozšíření možnosti odbavení nebo poskytnutí slevy na jednotlivém jízdném při využití elektronické platby,“ řekl k novince ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem Libor Turek.

„Rozvoj platební infrastruktury a odbavení platební kartou v dopravě se osvědčily v mnoha městech a regionech jako jednoduchý, univerzální a levný systém. Segment dopravy je pro rozvoj měst směrem k Smart Cities naprosto klíčový,“ doplnil generální ředitel Mastercard pro Českou i Slovenskou republiku a Rakousko Miroslav Lukeš.

Spouštění systému elektronického odbavení cestujících v Ústí nad Labem je rozdělleno do tří etap.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru