Rozsáhlá skládka mezi domy ve Sklářské ulici konečně zmizí
Skládka ve vnitrobloku. Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Úklid rozsáhlé skládky odpadků ve vnitrobloku ve Sklářské ulici v Předlicích začal. Iniciovali ho místní romští starousedlíci a pomoc s odvozem a uložením odpadu zajistilo město.

„Vím, že uklízíme za někoho jiného, ale není možné to dále odkládat. Nedávno tu byl premiér a vláda, hejtman, zástupci městského obvodu a stále se nic nedělo. Přitom je to hrozící hygienická katastrofa. S aktivitou přišel člen komise prevence kriminality Jan Cibrik a my jsme ho podpořili. Ve spolupráci s firmou AVE zajišťujeme kontejnery a odvoz na skládku. Důležité je, že se do úklidu zapojili i místní lidé, dodáme jim nářadí a další potřebné věci,“ řekla primátorka Věra Nechybová, která se byla na místě podívat spolu se svými náměstky Jiřím Madarem a Pavlem Dufkem.

Nakladač nejdříve musel uvolnit průjezd do vnitrobloku, který byl zatarasen více než metrovou vrstvou harampádí. Z jeho lžíce utíkali potkani, přihlížející lidé se nestačili divit, co vše se kolem jejich domu objevilo. Přistavené kontejnery se rychle plnily. Několik žen s košťaty zatím uklízelo po okolí. „Až bude možné dostat se do dvora, přidáme se a s úklidem pomůžeme,“ slíbil jeden z místních obyvatel Sergej Červeňák.

Podle předběžných odhadů bude úklid probíhat asi týden. „Nebude to levné, ale co se dá dělat. Chceme, aby tu svůj dohled zvýšila městská policie a také aby se na budově objevila kamera, jinak se tu nepořádek objeví znovu,“ dodala Věra Nechybová.

  • Zdroj: Město Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru